pühapäev, 30. märts 2014

Linnarogain




Rogainimine muutub järjest populaarsemaks, seekord siis uus üritus kalendris ja kohe minu koduradadel.
Endale seltsi sain oma lapsed, kes mõlemad hea meelega olid nõus osalema. Tiimi nimeks panin "Laurid" ja 29.03 olime stardis. Plaan oli 15-20 km läbida, rahulikult (vähemalt minu jaoks), pigem nautida ilma, loodust ja laste seltskonda. Ning hoida neid üle pingutamast, et ka teinegi kord oleks soov metsa minna. Väike võistlusmoment oli küll Kalmeti ja Marguse tiimiga konkureerida, kuid ei uskunud, et me seda hästi suudame, sest 3 tundi pidavalt joosta-käia tundus laste jaoks veid palju olevat.

Kaart anti pool tundi enne kätte ning joonistasin ca 1 meetrise raja piki Pirita jõe lõuna ja põhja kallast. Valikute kohaks oli ida pool sildadest ka Botaanikaaia rippsild või siis Iru sild, see sõltus juba kui kiiresti me esimese poole distantsist läbime.

Alustasime olümpitulepunktist 74, siis läbi Lillepi pargi tagasi Pirita terviseradadele, veidi üles Lasnamäe nõlvale (93-43) ning tagasi alla Pirita jõe kallastele (76-100). Punkti 100 sai võtta alates kl 17.00 ja olime seal paar minutit enne aega. Kõik sujus ilusti, ilm oli super ilus, kuigi veidi jahe, loodus juba suhteliselt
Pildid Meelis Toomilt


kuiv, punktid olid ilusates kohtades ning mitte keerulised. Enamus rajakesi oli mulle ka tuttavad ning olin neid piirkondi joostes ja rattaga ennegi läbinud.



 Pildid Meelis Toomilt


Peale 100 suundusime botaanikaaia silla punkti 35 ning plaan oli sealt edasi minna Iru silla kaarele 73-38. Esimese tunniga olime läbinud 8 km, mis oli isegi veidi rohkem kui lootsin, lapsed polnud väsinud ning jätkuvalt hakkamist täis. Kuid siis hakkas Martinil põlv valutama, mis sundis meid kõndima ja lõpuks Iru silla juures otsustasime, et jookseme Margotiga edasi, kuid Martin läheb koju. Seega kahjuks kirja läks katkestamine.

Pildid Meelis Toomilt


Peale Iru silda suundusime oma kodu poole, punkt 54 oli väge lahe kobraste poolt tehtud langetustöö otse jõe ääres, edasi meie küla tagune raba 84, siis jooksin ka kodunt läbi, et naine Martinile vastu saata, kuid poeg oligi juba koju jõundnud.

Järgnes teletorni punkt ning edasi jälle Pirita terviseraja põhjapoolsed punktid 66-55-39-67. Kella ja tütart vaadates tegin otsuse, et ei võta punkti 85 vaid pigem 94, mis asus muuli otsas, mõlemat poleks ajaliselt jõudnud. Enne kella 19.00 muuli peal joostes oli päike loojumas ning super kaunis vaade merele!
Margot pidas ilusti vastu, kuigi lõpp läks tal veidi raskeks, viimased kilomeetri ajad oli 6-7 minutit/km ja viimase tunni läbisime kokku 8 km - ülitubli tütar!

Pildid Meelis Toomilt



Kokku saime 129 punkti, läbisime 22 km ja panime Kalmetile ning Margusele 10 punktiga ära!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar